Er det svært at aflevere dit barn i børnehaven?

Så er ferien snart slut og det betyder tilbage til arbejdet for os voksne og aflevering i børnehaven for de 3-5-årige.

For mange børn og voksne er der svært, særlig efter en lang ferie hvor der rigtig har været tid til at hygge. Men fortvivl ikke, for i det følgende vil jeg give dig 4 råd, der med sikkerhed gør at det ikke er så svært at aflevere dit barn efter nytår.

1. Det er et vilkår

For noget tid siden var jeg til et foredrag der omhandlede børn og mad, men der kom også mange andre nytte informationer. F.eks. fandt jeg ud af at 92% af alle småbørns mødre er tilknyttet arbejdsmarked. Det betyder at ca. samme antal børn er tilknyttet en form for offentlig eller privat institution som f.eks. dagplejer.

Hvis du vælger at arbejde og det gør de fleste af os, så kan du ikke komme uden om at dit barn skal passes andre steder og derfor er det et vilkår. Vilkår kan man ikke ændre men man kan vælge at få det bedste ud af det. At gå i børnehave er for det fleste børn en fantastisk oplevelser hvor de for mulighed for at lege og udvikle sig sammen med jævnaldrende børn. De bliver forberedt på den kultur som hele vores samfund er præget af hvilket gør det nemmer for dem at komme i skole, gymnasium, universitet og arbejde.

Hvis dit barn mistrives er det en helt anden historie som jeg ikke vil komme ind på her.

Det er vigtigt at du lader vær med at synes det er synd for dit barn når han eller hun skal i børnehave. Det er det ikke. Børn nyder at være i børnehave men selve overgangen fra mor til børnehave kan være svær og derfor er det din opgave at hjælpe dit barn. Og det gør du ikke hvis du synes det er synd. Du skal vise dit barn at du mener det er godt, for når du er tryg og glad smitter det af på dit barn.

2. Forbered dit barn

Start allerede nu med at tale lidt om hvad der skal ske i løbet af de næste par dage. Der er selvfølgelig stor forskel på hvor meget en 3årig og en 5årig forstår. Fortæl at snart er det nytårsaften og så skal vi sove 3 gange inden han skal i børnehave.. Tal om hvad han glæder sig til, hvad han gerne vil have med på madpakken og hvordan han tror de andre børn har det. Dagen før er det en god idet at lægge tøj frem og igen tale om at i morgen er det børnehave tid. Det betyder at vækkeuret ringer, der skal spises morgenmad og så over til børnehaven.

3. Træk det ikke ud

Når I kommer til børnehaven så lad vær med at trække det ud. Du skal aflevere dit barn og ikke sidde og kramme og hygge. Brug heller tiden der hjemme til det. Hvis du sidde og hygger for meget bliver det endnu svære for dit bar at sige farvel. Vær hurtig men selvfølgelig kærlig og sød. Hvis det er svært så sig til dig selv at du kun må bruge 10 på at aflevere. De er hurtig brugt når du først skal hjælpe dit barn af med tøjet, krydse/tjekke ind eller sige god morgen, sætte dit barn i gang med noget og så sige farvel, evt. med en vinke rutine.

4. Lav en fast rutine – og husk den

Når det er svært af aflevere, om det så er for dig eller dit barn, er det vigtigt at lave en fast rutine. Hvad den skal indeholde kommer helt an på den institution dit barn går i, jeres egen familiekultur og den tid der er om morgen. Et eksempel kunne være at aftale med dig selv og dit barn at du hjælper med at får tøjet af, går hen og siger hej til pædagogen og vinker. Husk at holde rutinen enkel uden for mange krumspring. Jeg ser desværre tit børn der bliver meget ulykkelige, når mor eller far glemmer at lave det særlige bagvendte, på hovedet, rundt om cyklen kys eller vink.

Så husk det har stor betydning for dit barn hvordan du har det med at han skal i børnehave. Forbered dit barn på at han skal i børnehave. Træk det ikke ud og lave en god rutine omkring afleverings situationen, som du Ikke glemmer.

Pas så godt på jer selv og jeres børn nytårsaften. Og godt nytår.

Mange Hilsner

Trine
Online familierådgivning, hvor du får hjælp til konflikter i familien og børn der har det svært.
© Copyright 2016 - Oxygen - All Rights Reserved
crossmenu