3 inspirerende bøger...

3 Inspirerende bøger jeg kan anbefale og som jeg selv bruger igen og igen

Er du lige som jeg?

Elsker du alt læse og blive klogere?

Læser du får at blive en bedre mor?

Men oplever du at det svært at finde ud af hvilke bøger der er de bedste?

Du er ikke den eneste…..det er nemlig en jungle!

Jeg læser en bunke af bøger, det skal jeg! Og jeg elsker det. Jeg skal jo holde mig opdateret. Der sker jo hele tiden nye ting inden for børns udvikling og inden for hvilke metoder der bliver anvendt og valideret gennem grundig forskning.

Derfor er mine bøger en stor blanding af forskningsrapporter, som uden at fornærme nogen godt kan være lidt tørre og meget lang. Populærvidenskab, som oftest er meget letlæselige og meget konkrete. Samt faglitterære bøger, som nok bedst kan beskrives som en blanding mellem de to forgående bøger.

Mine bøger er både gamle klassiker og nye døgnfluer.

Jeg har lavet en liste på de 3 bedste bøger som jeg gerne vil anbefale, idet det er bøger jeg vender tilbage til igen og igen. Efter billedet kan du se hvilke bøger jeg vil anbefale.

Jesper Juul: Aggression – En naturlig del af livet

Jesper Juul er en af klassikerne. Han har skrevet en del bøger og alle sammen er skrevet i et let og forståeligt sprog. Bøgerne henvender sig til både pædagogisk personale og forældre.

Grunden til jeg vælger at anbefale Aggression frem for mange af de andre gode bøger er at denne bog virkelig giver en god forståelse for hvorfor nogle børn slå og har en aggressiv adfærd. Samtidig kommer Jesper med en verbal opsang til det pædagogiske personale der i mange år har belønnet “de pæne piger” og straffet eller set skævt til “de vilde dreng.

Alle mennesker er født med evne til at udvise aggression og det er en nødvendig del af livet. Desværre er der mange børn der lære at gemme den væk, da det ikke er en ønskværdig egenskab hos et barn. Det er det derimod hos en forretningsmand, sælger eller elite sportsudøver.

Og hvis vi lærer vores børn at gemme aggressionen væk lærer vi dem ikke at bruge dem konstruktivt, hvilket resultere i at vi mister en masse mulige OL-vinder, Jysk (Lars Larsen) og Jamie Olivers.

Jesper argumentere for at børn udviser aggressiv adfærd, når de ikke oplever at være betydningsfulde for andre. Og det er så sigende og så trist. Men bogen får en til at åbne øjnene og derfor elsker jeg den.

Hvis du vil læse mere eller købe den kan du kigge her(Aff. link*)

Den næste bog er Ulla Dyrløvs bog “Pilot for dit barn – En guide til forældre”

Ulla er måske meste kendt for sin medvirken i DRs program “Ingen styr på ungerne” hvor hun hjalp forældre med at får et roligere familieliv hvor de var dem der tog styringen.

Det er faktisk også essensen af denne bog, meget kort fortalt, nemlig at vi voksne, forældre pædagoger og andre omsorgspersoner, skal tage styringen og lede vores børn.

Ullas bog er ikke en klassiker, men er en af de mere populærvidenskabelige bøger. DEt gør den dog ikke dårlig tværtimod er den fantastisk, idet den på en meget tydelig måde forklare vigtigheden i, at vi voksne tager ansvaret for vores børn udvikling. Særlig når børn er i en svær periode som f.eks. ved skilsmisse, skoleskift eller andet.

Ulla kommer med konkrete råd i forhold til forskellige situationer. Hun slutter sin bog med en række beskrivelser af forløb for børn og familier hun har haft i sin praksis som psykolog, som også giver nogle gode refleksioner.

Jeg er vild med måden Ulla ser børnene på og måden hun tager den voksne i hånden og viser hende hvordan hun skal være leder for sit barn.

Hvis du vil læse mere eller købe bogen kan du gøre det her(AFF. link*)
Den sidste bog er også en klassiker.

Det er Margrethes Bruun Hansens bog “Rød stue kalder”

Det er en familiehåndbog til institutionslivet for forældre med førskolebørn. Den formår på en rigtig fin måde at taget hånd om mange af de bekymringer forældre oplever. Samtidig med at den giver et godt indblik i hvordan et institutionsliv leves.

Margrethe er selv uddannet pædagog og kender derfor de problemer og dilemmaer som der er i forbindelse med at have sit barn i daginstitution.

Samtidig formår hun at bygge bro mellem hjemmelivet og institutionslivet. Idet hun også tager fat i tidsaspektet som er en af de store grunde til bekymring. Nemlig manglende tid.

Jeg synes det er en fantastisk bog som faktisk burde være obligatorisk læsning for alle forældre der skal have et barn i daginstitution og selvfølgelig alt personalet.

Hvis du vil læse mere eller købe den kan du gøre det her(Aff. link*)

Håber du bliver inspireret til at læse nogle flere bøger. Og hvis du kender nogle som du også bare må anbefale er du velkomme til at skrive en kommentar.

Mange hilsner

Trine

*Aff. link = affiiliate link som betyder at hvis du klikker på linket og køber noget så får jeg en lille procentdel. Dog har det ingen indflydelse på hvad jeg anbefaler da jeg kun anbefaler disse bøger fordi jeg selv er vild med dem
Online familierådgivning, hvor du får hjælp til konflikter i familien og børn der har det svært.
© Copyright 2016 - Oxygen - All Rights Reserved
crossmenu