Naturligopdragelse.dk logo

Månedens artikel: Hvis dit barn vågner om natten

Hvis dit barn vågner om natten

De fleste børn vågner om natten. En del siger ikke et kvæk eller kryber lige så stille ind i sengen til dig og måske din partner.
Hvis det er fint med jer, så kan man sige, så er det også fint med mig.
Dit barn tager ikke skade af at sove sammen med jer. Man kan sige at måske tager jeres forhold skade, men det er en helt anden snak, som jeg ikke vil komme ind på.
Hvis dit barn derimod vågner om natten og er ked af det og græder og ikke kan sove og kalder på dig, så er det vigtigt, at du går ind til dit barn, men at du lader dit barn falde i søvn samme sted, som dit barn er vågent.
Husk, at det er rigtig vigtigt, at hvis dit barn vågner, at du er kedelig og uinteressant.
Prøv også om du kan lade vær med at give dit barn opmærksomhed. Medmindre hvis du skal trøste, hvis dit barn er ked af det og ulykkelig. Men du skal ikke give dit barn noget ekstra, som gør, at dit barn har lyst til at vågne i løbet af natten. Og husk at bruge de 18 fokusområder. Selvfølgelig fordi de virker på samme måde i forhold til putte ritualer, som de gør, hvis dit barn vågner om natten.
Prøv også at bruge denne teknik.
Den hedder Vent og se.
Som titlen indikerer, så handler det om, at du lige skal give dit barn en chance for at kunne blive i sengen.
Denne teknik kan bruges både til putning og hvis dit barn vågner om natten.
Det du skal gøre er, at du gennemgår dit putte ritual, ligesom du plejer. Når dit barn så er blevet puttet i sengen, så bliver du indtil han har lagt sig til rette.
Men du går ud af værelset, inden at han falder i søvn.
Du skal blive ude af værelset i minimum tre minutter.
Hvis dit barn efter tre minutter sover, så har teknikken virket.
Hvis han ikke sover, og hvis han ikke er ked af det, så bare lade ham være. Det er okay.
Hvis han derimod er ked af det, så vent 3 minutter.
Igen kan jeg ikke understrege nok, at det er så vigtigt at skelne mellem de forskellige typer af gråd.
Der er den her utilfredsheds gråd eller frustration gråd, og det er okay. Det har dit barn faktisk meget godt af at mærke og prøve selv at komme over det.
Men så er der den her ulykkelighedsgråd.
Ved ulykkelighedsgråd skal du altid gå ind til dit barn.
Det er så vigtigt, fordi det er der, hvor dit barn føler sig fortabt.
Der hvor dit barn har brug for dig. Hvis dit barn er ulykkeligt, og du går ind og putter og trøster ham, så få ham lige til at falde til ro og så gå ud igen og prøv at se, om du ikke kan vente tre minutter med at gå ind igen.
Ved frustrationsgråden eller utilfredsheds gråden så vent også tre minutter.
Når du går ind til dit barn, så snak stille og roligt med dit barn. Fortæl dit barn, at han skal sove nu, og lige så snart han er faldet lidt til ro, kan du gå ud igen. Men igen er det vigtigt at gøre det, inden han eller hun falder i søvn. Vent så tre minutter. Og gå ind igen, hvis han stadig ikke sover.
Sådan her fortsætter du. Det du så bare gør, det er, at du hver dag putter lidt mere tid på.
Du kan starte med tre minutter den første dag. Måske anden dag kan du trække den til tre minutter og ti sekunder eller tre et halvt minut og så videre og så videre.
På den her måde, så viser du dit barn, at du nok skal komme igen, men at du har en forventning om, at han skal øve sig i at falde i søvn selv.
Jo ældre dit barn er, jo sværere er det her. Jo længere tid kan du forvente, at der går, fordi børn, jo ældre de bliver, får mere deres egen mening om tingene.

De har også samtidig lært, at hvis de gør nok brok og utilfredshed, så plejer mor eller far at komme ind til dem.
Så derfor forventer jeg, at jo ældre dit barn er, jo længere tid kan det tage før teknikken virker.
På den anden side kan man sige, at jo mere du tror på det, jo mere engageret og indlevende du er i de her teknikker, jo bedre virker det.
Så hvis du og eventuelt din partner virkelig tror på den her teknik, så skal du nok lykkes meget hurtigere, end hvis I ikke tror på den.

Online familierådgivning, hvor du får hjælp til konflikter i familien og børn der har det svært.
© Copyright 2016 - Oxygen - All Rights Reserved
crossmenu