Mangler du en naturaktivitet du kan lave sammen med dit barn?

Så er det blevet kold og det kan være svært at finde på en naturaktivitet du kan lave sammen med dit barn.

Vi var mange der helt havde opgivet at få sne og kulde. Men heldigvis fik vi det. Men så forsvandt det og nu lover de kloge at det kommer igen. Men hvad kan man lave af naturaktiviteter når nu det bare er koldt og der ikke er sne??

Sne og kule giver fantastiske muligheder for naturaktiviteter. Der findes ikke mange børn der ikke gerne vil boltre sig i sneen eller kælke ned at selv den mindste bakke.
Men kulden betyder også at det bliver svært for blandt andet fuglene og finde mad. Derfor er det en oplagt mulighed at lave foderkugler til fuglene.

Der findes forskellige metoder alt efter om hvilke materialer man har til rådighed. Den mest kreative er at lave kogler i svøb.
grankogle

Find grankogler

Først skal I ud og finde nogle fine grankogler. At gå på jagt efter naturmaterialer er en skøn naturaktivitet. Det kan være svært når først sneen har lagt sig og når egnene har været der, men med lidt held og tålmodighed kan det lykkes.

Eller kan I som på billedet længere nede lave foderkuglerne i kokosnødder hvis I lige har et par af dem til rådighed.

Og hvis ingen af de ting er til at finde kan I altid bruge et papkrus og en bambuspind.

Opskriften er den samme til alle tre. Der skal bruges hampfrø, solsikkefrø, havregryn og fedt, helst svinefedt. En købt fuglefoderblanding kan også bruges.
Fedte smeltes, enten ved at ælte det godt eller ved at varme det forsigtig på et blus og blandingen blandes i. Hvis de skal på kogler skal koglerne først have haft mulighed for at tørre, så de åbner sig. Bind en snor om toppen og smør blandingen ind i koglen og stil den udenfor, så den kan stivne. Princippet er det samme med kokosnøddeskallen. Ved plastikkruset puttes blandingen i og når det er begyndt at størkne stikkes bambuspinden igennem kruset. Når fedtet er helt stivnet kan kruset klippes af og der kan bindes en snor i bambuspinden der går hele vejen igennem foderkuglen.

Fuglene elsker dem, men de skal også lige vende sig til dem, så mist ikke modet hvis de ikke kommer første dag.

Ved at lave disse kugler sammen med dine børn får I en oplagt mulighed for at tale med hinanden om hvad der sker ude i naturen om vinteren samtidig med at I får en hyggelig oplevelse sammen. At lave sine egne foderkugler er meget billigere end at købe dem, samtidig slipper I for det grønne net, som fuglene nemt kan blive viklet ind og risikere at blive kvalt i.

Det var alt for denne gang.
Vinterlige hilsner fra

Trine
Online familierådgivning, hvor du får hjælp til konflikter i familien og børn der har det svært.
© Copyright 2016 - Oxygen - All Rights Reserved
crossmenu