Juleaften - 3 ting der kan ødelægge den

Så blev det juleaften. Og selvom jeg ikke havde tænkt det kommer der alligevel en lille julegave fra mig til dig……..

3 ting du kan være obs på så de ikke ødelægger juleaften.

Jeg håber du når at læse den inden juleaften og at du selvfølge får en fantastisk juleaften med masser af kærlighed og glæde.

Vi kender det alle, der er store forventninger til juleaften særlig når der er børn til stede.

Men disse forventninger kan desværre ende med stor frustration hos både børn og voksne samt en masse skyldfølelse over at juleaften ikke blev som den vi ser på film.

Men det behøver ikke ende sådan!

I det følgende kan du læse om 3 ting der helt sikkert kan ødelægge juleaften og når du er bevidst om dem, er det meget nemmer at gøre noget ved det.

1. For store forventninger til juleaften og gaverne

Børn i alderen 1-6 har svært ved at forstå ting på et højre abstraktionsniveau. De tænker meget konkret og gør sig erfaringer ud fra hvad de selv oplever. Da de fleste børn i dag ser en masse reklamer og film omjul gør de sig erfaringer ud fra disse ting. Derfor forventer de også at en rigtig jul er som de har set. Men ofte er juleaftner lige så forskellige som der er familier. Nogen danser om juletræ, andre leger pakkeleg og andre igen laver “førjul” så børnene kan være med.

Lige så snart dit barn kan tale skal du begynde at tale med ham/hende om hvordan jeres juleaften er. Måske giver I mange gaver måske giver I få. Måske er der faste traditioner som at gå i kirke eller pynte juletræ. Når du taler med dit barn om hvilke forventninger han/hun har, er det nemmer for dig at for dem afstemt, så dit barn ikke bliver frustreret over at tingene ikke er som de “burde” være. Så ved dit barn at han/hun skal have en gave før maden og så spise sammen med de andre inden han/hun får de sidste 5, eller hvordan det nu lige er i jeres familie.

2. Ikke nok mad i løbet af dagen

De fleste af os voksne glæder os til julemiddagen. Næsten så meget at vi sulter os selv for så er der plads til mere. Det gør jeg i hvert faldet. Og derfor kan vi komme til at glemme at børn har brug for energi (mad) for at holde spændingen ud og undgå frustrationer. Mange har slik og konfekt stående fremme når juleaften nærmer sig og det er en nem måde at få noget indenbords, når man er en lille sulten trold. Husk derfor at sørger for rigtig mad til de små. For rigtig mad holder maven mæt og energien oppe. Du skal tænke på at der bliver brugt oceaner af energi juleaften med alle de sanseindtryk, forventninger og spænding. Derfor have nogle nemme hapser klar og prøv at overholde jeres tidspunker for mad og måltidsrutiner.

3. For meget opbygget energi

Som allerede nævnt sker der en masse hos et lille barn juleaften. Der er forventninger som skaber spændingen, der er frustration over eventuelle begrænsninger, der er for meget sødt og så er der glæde.

Alle disse følelser kan være svære at komme ud, med når man skal være inde og vente på juleaften. Hjælp dit barn med at komme ud med denne energi ved at komme ud. Gå ud og byg en snemand(ja ja jeg ved det, vi har ingen sne, så en jordmand), spil bold eller gå ud og find lidt naturlig pynt til julebordet eller træet.

Vi voksne glemmer desværre ofte hvor stor en gavn lidt frisk luft kan gøre fordi vi har så travlt. Men børn har ikke travlt, de sidder bare og venter og det er hårdt. Så kom ud og rør jer lidt inden al den gode julemad skal indenbords.

Og så ønsker jeg jer alle en fantastisk juleaften med glade børn og voksne der ikke ødelægger julen :0)

Mange julehilsner

Trine
Online familierådgivning, hvor du får hjælp til konflikter i familien og børn der har det svært.
© Copyright 2016 - Oxygen - All Rights Reserved
crossmenu