En skærm - Så lang tid må dit barn sidde foran en skærm....

En skærm, en Ipad, en telefon, et tv

Fælles for dem alle er at de har en skærm og at de kan bruges til underholdning og læring.

Men hvor lang tid er sundt og hvad sker der med dit barn når han sidder for meget foran en skærm?

Det emnetogjegallerede op iblogindlægget

Ipad: Er du ved at gøre dit barn til en autist?

I dette indlæg redegjorde jeg for hvordan forskellige forsker både kunne finde fordel og ulemper ved brugen af Ipad eller anden form for skærm.

Blandt andet var nogle af fordelene at dit barn kan træne specifikke færdigheder såsom at tænke logisk.

Dog er der også flere ulemper. Blandt andet som overskriften indikere en risiko for at dit barn ikke får udviklet evnen til at aflæse andre mennesker. Hvilket er et af de karakteristika ved autisme.

Men da jeg skrev dette indlæg var det ikke muligt at komme med nogle klare og tydelige anbefalinger på hvor længe et barn maksimum måtte sidde foran en skærm.

Det er der heldigvis kommet nu.

Min “konkollega” på Nordic Parenting har netop skrevet et rigtig godt indlæg der netop omhandler børns brug af Ipad og anbefalinger til mængden af tid de bruger foran skærmen.
En af de ting jeg særlig godt kan lide ved indlægget er den meget konkrete alders opdeling med dertilhørende anbefalinger.

For eksempel anbefales det at børn under 18 måneder ikke bruger skærmen til andet end telekommunikation. Hvilket jeg ved at mange forældre vil blive overrasket over.

Måske også dig?

Børn mellem 18 måneder og 24 kan godt introduceres for skærmen men bør ikke sidde alene med den.

Det er jo også særlig interessant. Især fordi der er ved at komme eller er kommet en tendens. Både blandt forældre og professionelle hvor de argumentere for at børn også i vuggestuen kan bruge Ipadén til at koble af. Altså er der kommet en opfattelse af at små børn har godt af at “slappe af” foran en skærm. Hvilket jo er stik imod de anbefalinger som Nordic Parenting kommer med.

Det skal også lige siges at disse anbefalinger kommer ikke fra Sofie Münster, som er stifter af NOPA.(Nordic Parenting). Men derimod anbefalinger fra American Academy of Pediatrics.

Og i forhold til børn mellem 2-5 år er anbefalingerne maksimum 1 time. Og der anbefales yderligt at det ikke er spil og apps med højt tempo. Samtidig anbefales der at dit barn ikke ser på skærm under måltidet, sengelægning og under legetiden.

Hvis du har lyst til at læse hele indlægget kan du gøre det her. Synes selv det er et rigtig godt indlæg.

Husk du kan også læse mit indlæg om samme emne her.

Det var alt for i dag.

Mange hilsner

Trine
Online familierådgivning, hvor du får hjælp til konflikter i familien og børn der har det svært.
© Copyright 2016 - Oxygen - All Rights Reserved
crossmenu